Den grønne næste- generation

At gøre vores børn interesseret i bæredygtighed og klima, er en af de bedste investeringer vi kan gøre for de fremtidige generationer.

Indsatsområder

Tine Vinther Clausen “At gøre vores børn interesseret i bæredygtighed og klima er en af de bedste investeringer
vi kan gøre for de fremtidige generationer”

Tine Vinther Clausen
Sekretariatsleder, REn Energi Lolland

At gøre vores børn interesseret i bæredygtighed og klima er en af de bedste investeringer vi kan gøre for de fremtidige generationer. Derfor har vi I REn Energi Lolland søsat et nyt spor, som vi kalder ”Den Grønne Næstegeneration”

”Den Grønne Næstegeneration” er et samarbejde mellem REEL, Lolland Forsyning og Børn og Unge i Lolland kommune, som alle ønsker at give skolebørnene i Lolland kommune en øget bevidsthed om den grønne omstilling.

Lolland Kommunes 4. klasser fik i August 2019 mulighed for at indvie det nye indsatsområde, da Energi og Vands Mobile Science Center lagde vejen forbi Campus Nakskov for at lære om spildevand og klimatilpasning. Målet er at der fremadrettet arbejdes videre med en tilbagevendende begivenhed. Hos Lolland Forsyning har man også indgået et samarbejde med BIOFOS om et skoleforløb for 3. klasserne.

Målet er at skabe et decentralt læringsforløb målrettet 3. klassetrin, hvor børnene, gennem leg, lærer om vand, spildevand, miljø og adfærd generelt.

Status på samarbejdet er, at læringsplanen er udarbejdet, og at Lolland Forsyning og BIOFOS hver især er ved at uddanne personale og udvikle materialer til undervisningen.  Tilbuddet om decentral skoletjeneste forventes at være klar til foråret 2020.

Følg med her på siden, hvor vi løbende fortæller om aktiviteterne i REn Energi Lolland.

Du kan se hvordan det gik, da det mobile science center lagde vejen forbi Campus Nakskov i filmen her: