En oplevelse jeg sent vil glemme

by | Oct 21, 2019

”Jeg vinder jo alligevel aldrig” må næsten have været tanken, da Bodil Egeberg tilmeldte sig konkurrencen om at vinde en tur cirka 100 meter op i toppen af Rødby Fjord møllerne. Hun er nemlig ikke spor glad for trapper og stiger – og højder er hun slet ikke venner med.

Derfor havde Bodil også lykkeligt glemt, at hun overhovedet havde deltaget i konkurrencen. Og reaktionen faldt prompte, da hun blev kontaktet med nyheden om, at hun havde vundet turen til tops: ”Aldrig i livet om jeg skal derop”, lød det umiddelbare svar fra den (u)heldige vinder fra Maribo.

Men oplevelsen var for stor til at gå glip af, mente Lene Hellstern, driftsleder hos HOFOR, og ansvarlig for møllebesøget. Så efter et par samtaler om udsigten, oplevelsen og ikke mindst det store fokus på sikkerhed lod Bodil sig alligevel overtale – I hvert fald til lige at gå et par skridt op i møllen.

Og de par skridt blev hurtigt til flere og pludselig stod Bodil helt oppe i toppen af møllen med udsigt til den lollandske natur:
”Det endte jo med at være en super oplevelse, som jeg sent vil glemme – og jeg tager gerne en tur til”, lød det fra Bodil Egeberg, da hun atter satte fødderne på jorden.

 

Tre vindmøller til undervisning og cirkulær turisme

Konkurrencen er et led i at skabe synlighed om Ren Energi Lollands satsning på den bæredygtige og cirkulære turisme, hvor projektet ”Sov i en vindmølle” er første skridt. Her er ambitionen at tilbyde turister en unik oplevelse, hvor man kan overnatte i en ombygget vindmølle femten meter over jorden og have frit udsyn over den lollandske natur.

HOFOR har doneret tre vindmøller til formålet. Målet er, at to af dem skal bruges til overnatning, mens den tredje opstilles på International Wind Academy Lolland, hvor den skal bruges til undervisningsformål. Det er forhåbningen, at de første overnattende gæster kan rykke ind i møllerne i løbet af de næste to år.

Du kan se en lille film om projektet her: