Ren energi, rene fødevarer og rent vand – Lolland har en vision om at høste bæredygtigt i tre niveauer.

På Lolland vil vi gerne forene samfundets store interesse for C02-neutral elproduktion med en bæredygtig og økologisk fødevareproduktion samtidig med at vi passer godt på vores drikkevand. Vi vil høste bæredygtigt i tre niveauer og udnytte arealer effektivt og gennemtænkt.
Fødevaresporet i REEL er forankret hos Business Lolland-Falster under afdelingen landbrug og fødevarer. I tæt dialog med REEL er fokus på hvordan vi kombinere den grønne omstilling med andre indsatser. Et eksempel kan være at have dyrehold under fx solcellemarker, men det kan også være at sikre biodiversiteten generelt, så grundlaget for dels bier og vildt er optimale.
Fødevarefremstillingen på Lolland er langt mere end det, der kan fremstilles i forbindelse med energianlæg. Og med initiativer som Madens Folkemøde og projektet Muld, er der mulighed for at skabe øget fokus på de lokal produkter og øget afsætning. Jobskabelsen inden for denne sektor har altid været stor på Lolland, og vi har fokus på at være en positiv medspiller på området.
Læs mere om Business Lolland Falsters fokus på fødevarer her:

REn Energi Lolland på Madens Folkemøde