Videoer


Vi producerer løbende videoer fra vores aktiviteter.
Se alle videoer samlet herunder.

Test af fleksibel energilagring på Lolland

På Lolland produceres der vedvarende energi fra sol og vind svarende til fire gange øens samlede strømforbrug. Det gør Lolland til et oplagt sted at teste løsninger til fleksibel lagring og forbrug. Løsninger som kan være med til at balancere et fremtidigt energisystem udelukkende baseret på vedvarende energikilder.

Biogas og grøn omstilling

Hvordan kan Biogas være en del af den grønne omstilling, og hvornår giver det mening at bruge netop denne form for energikilde? På Lolland er to biogasanlæg på vej, som skal hjælpe højtemperaturindustrien i en grønne retning.

I denne video kan du høre Tommy Olsen fra Gate 21 fortælle mere om hvorfor det giver mening at producere biogas, som led i den grønne omstilling. 

REn Energi Lolland
Tur De Lolland

På Lolland har vi stor erfaring med at producere vedvarende energi – historisk har vi arbejdet med alt fra brintforsøg til biogas over vind, sol og bølgeenergi. Lolland byder også på unik produktion af fødevarer samt et stort turismeerhverv. Det giver alt sammen et særligt potentiale for at tiltrække virksomheder og turister til øen, men er også med til at gøre Lolland til et udstillingsvindue og living lab for den grønne omstilling.

Se filmen og hør om de mange forskellige indsatser i REn Energi Lolland.

Mobilt Science Center på Lolland

Fjerdeklasserne i Lolland Kommune havde i uge 35 chancen for at blive klogere på klimatilpasning og vandmiljø, da Energi og Vands mobile science center lagde vejen forbi Nakskov som en del af REn Energi Lolland samarbejdet.

Hør mere om dette i videoen.

100 DTU-studerende besøger Ren Energi Lolland

Den massive satsning på grøn omstilling har trukket 100 DTU-studerende til Lolland. Hør mere om deres besøg hos REn Energi Lolland for at se de nye teknologier, som er blevet brugt til at opsætte og producere vedvarende energi på Lolland.

Vin, vind og vækst

Vin, vind og vækst går hånd i hånd. Det er meldingen fra Frederiksdal Gods og Frederiksdal Kirsebærvin.

I 2017 blev seks vindmøller indviet, og det har allerede båret frugt. Møllerne er med til at understrege godsets budskab om at bruge og passe på jorden, ligesom Frederiksdal konkret kan bruge gevinsten ved opsætningen af vindmøllerne til at udvikle produktionen og istandsætte hovedbygningen. Hør mere i videoen.

Fremtidens fjernvarme: Termonet

REn Energi Lolland har fokus på, hvordan der kan etableres grønne varmeforsyninger uden for områder med traditionel fjernvarme. Vi har fremstillet en lille film der viser, hvordan Termonet fungerer. Se med her.

Varmepumper og energifleksibilitet

Kan varmepumper med tilknyttet varmelager bidrage til at balancere et fremtidigt energisystem baseret udelukkende på vedvarende energi? Hør Tommy Olsen, projektleder i REn Energi Lolland fortælle om projektet.