REEL skaber handling på Lolland

Pressemeddelelse

Feb 21, 2018

REn Energi Lolland (REEL) har sikret sig plads både i et regionalt projekt, der fokuserer på omstilling af energisystemet, samt et EU-projekt der udvikler fremtidens energi- og ressourcesystemer. En tredje ansøgning om et demonstrationsprojekt på transportområdet er allerede sendt. Dermed er nye aktiviteter på vej til Lolland.

Nye aktiviteter på Lolland

I maj 2017 åbnede partnerskabet REn Energi Lolland dørene på Videncenter Råhavegård. Siden hen er det gået stærkt med at tiltrække nye projektmidler, der skal skabe handling på Lolland.

”Det har været det helt rigtige strategiske valg at oprette partnerskabet REEL. Lolland Kommune har investeret en million i partnerskabet, og allerede nu har vi gearet den indsats, så vi får lokale aktiviteter for op mod fem millioner her på Lolland. Det er helt konkrete tiltag, som kan gøre en økonomisk forskel for vores borgere og virksomheder,” fortæller borgmester Holger S. Rasmussen

Den tilfredse borgmester fortsætter:

”Projektmidlerne betyder dels, at vi nu begynder at kunne sætte handling bag vores grønne visioner her i kommunen, dels betyder projektsamarbejderne, at vi får viden, inspiration og hjælp udefra, som vi ellers skulle have betalt dyrt for. De her projekter speeder altså tempoet op på Lolland. Uden REEL var vi ikke kommet så langt på så kort tid.

 

Fremtidens energisystem bliver udviklet på Lolland

Over de næste tre år skal affalds- og energiselskabet REFA og energiselskabet SEAS-NVE, bl.a. i samarbejde med DTU, udvikle løsninger der f.eks. kan lagre energi eller flytte energiforbrug tidsmæssigt. Løsningerne skal prøves af i private boliger og virksomheder lokalt på Lolland allerede fra starten af 2019 – og du kan være med.

Bygninger søges

Ligger dit hus eller din virksomhed udenfor områder hvor det er muligt at tilslutte sig fjernvarmen, så kan du måske være med. REEL søger private boligejere og virksomheder, såvel som offentlige bygninger, der har lyst til at prøve løsningerne af i praksis. Det kan være nye teknologier såvel som nye måder at styre energiforbruget, så der bliver bedre balance i energisystemet som helhed. Det er et krav, at der ikke er fjernvarme i dit område. Og det er en fordel hvis din nuværende varmekilde er af ældre dato, og du derfor skal ud og investere i en ny.

Er du nysgerrig på at vide mere og måske lade dit hjem eller virksomhed være en del af testen, så kan du registrere dig her.