Rapporter og analyser der danner baggrund for vores indsatser

Ren Energi Lollands står på et fundament af analyser og rapporter for vores indsatsområder. Tilsammen beskriver de udfordringer og potentialer for arbejdet og giver REn Energi Lolland en mulig retning for udviklingen.

Turismestrategi for Æbleøerne, Askø, Fejø og Fejø

REEL har stået bag udviklingen af en fælles strategi for turismen på de tre øer, Askø, Fejø og Femø, nord for Lolland. Projektet var støttet af Landdistriktsmidlerne og LAG Småøerne og resulterede i en fælles handleplan for Æbleøerne, som nu er skrevet ind i Lollands Kommuneplan.

 

Du kan læse strategien her, samt se filmen fra afslutningskonferencen under fanen Film her på hjemmesiden.

Ny analyse: Gode Power-to-X-muligheder på Lolland

Lolland har gode muligheder for at udnytte overskuddet af vedvarende energi gennem Power-to-X. Det viser en ny analyse fra Rambøll.

Nye løsninger i fremtidens energisystem

I tre et halvt år har REEL deltaget i det store dansk-svenske udviklingsprojekt FUTURE – Fremtidens Intelligente Energi- og Ressourcesystem. Det er der nu kommet lovende resultater ud af, som kan bruges på afgørende områder i den grønne omstilling. Læs analyserne her:

Håndbog om Termonet
Afslutningsrapport
Analyse: Kortlægning af adfærd ved anskaffelse af varmepumpe
Analyse: Termonet
Evalueringsrapport: Callcenter
Analyse: Smart styring af varmepumper

Opsamling på webinar om termonet

D. 1. juni 2021 inviterede Gate 21 og projektet FUTURE til webinar om termonettets muligheder. Det blev en formiddag med spændende oplæg fra de udvalgte talere. Se eller gense webinaret og hent dagens præsentationer her.

 

Lolland og HOFOR i samarbejde om biomasse

Bæredygtig træflis fra Lolland er med til at varme København op og understøtte ambitionerne om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Læs mere her.

Selvforsyningsgrad: Overblik over elproduktion og elforbrug på Lolland for 2017 (dec. 2018)

2017 er nyt rekordår. Endnu en gang stiger produktionen af bæredygtig el på og omkring Lolland. Se data og overblik over elproduktionen for sol, landvind og havvind i 2017 holdt op mod forbruget.

Kortlægningrapport: Retning for udvikling og samarbejde (dec. 2017)

REn Energi Lolland har lavet en analyse af det landskab vi skal udvikle og samarbejde i. Det er blevet til en rapport, der identificerer aktører og eksisterende samt afsluttede aktiviteter, der kan have relevans for REEL-aktiviteterne.

Grøn vækst i Greater Copenhagen (maj 2017)

Den grønne omstilling er en markant styrkeposition i Greater Copenhagen. Specifikt drejer det sig om vindenergi, energieffektivitet, fjernvarme, bioenergi og -brændsel samt vand. Analysen viser perspektiverne i den grønne omstilling for Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne som én fælles region.