Turisme

Fremtidens turister stiller krav til fødevareproduktion og bæredygtighed. Erhvervsdelegationer rejser langt for at se på nye energisystemer og -løsninger. Lolland har det hele.

Indsatsområder

“Det er tydeligt, at turister har tanken om klimaforandringer og bæredygtighed med sig i rygsækken og derfor fokuserer mere på naturturisme, som vi oplever stiger år for år. Vi har turister, der kommer til fods, på cykel eller hesteryg og kajak. De kommer for at opleve roen, stjernerne og de gode fødevarer, og de interesserer sig for klimaet og vil gerne høre mere om vores løsninger.”

Marie Louise LM Friderichsen
Projektleder for bæredygtig turisme, REn Energi Lolland

Der er god energi i turisme

Ro, højt til loftet, natur og oplevelser i det fri. Det er med til at gøre Lolland til den kommune med flest turister i Region Sjælland. Samtidig tiltrækker Lolland besøgende fra mange nationer, der står overfor at omstille og udvikle deres energisystemer og -løsninger. De søger inspiration og samarbejde og efterspørger vores know-how.

Turisme i toppen

Nye faciliteter, tilbud og services er vores mål. Ren Energi Lolland arbejder for at styrke den nuværende turistbranche, samtidig med at vi udvikler nye grene. Og når erhvervsdelegationer og offentlige myndigheder gæster Greater Copenhagen, skal Ren Energi Lolland samarbejdet sikre os, at flere delegationer kommer en tur forbi Lolland. Og hvad end turisterne kommer i jakkesæt eller shorts, så skal der være en seng klar til dem og et godt måltid mad

Du kan besøge vores udstilling i Living Lab Saften i Horslunde og få fortællingen om Lollands grønne rejse, samtidig med at du bliver klogere på den grønne omstilling, bæredygtig energi og fremtidens kloge brug af ressourcer.

Vil du være med til at udvikle energiturismen på Lolland?

Kontakt for yderligere info: Christian Pedersen

Sov i en ombygget vindmølle 15 meter overjorden med fri udsigt til stjerner og natur. Det kan snart blive en realitet på Lolland, hvor HOFOR har doneret tre vindmøller til undervisnings- og overnatningsformål.

100 studerende fra DTU skiftede tidligere på året skolebænk og tavleundervisning ud med gode eksempler på grøn omstilling fra den virkelige verden. Og dem fandt de her på Lolland.