Turisme

Fremtidens turister stiller krav til fødevareproduktion og bæredygtighed. Erhvervsdelegationer rejser langt for at se på nye energisystemer og -løsninger. Lolland har det hele.

Indsatsområder

“Det er tydeligt, at turister har tanken om klimaforandringer og bæredygtighed med sig i rygsækken og derfor fokuserer mere på naturturisme, som vi oplever stiger år for år. Vi har turister, der kommer til fods, på cykel eller hesteryg og kajak. De kommer for at opleve roen, stjernerne og de gode fødevarer, og de interesserer sig for klimaet og vil gerne høre mere om vores løsninger.”

Marie Louise LM Friderichsen
Projektleder for bæredygtig turisme, REn Energi Lolland

Der er god energi i turisme

Ro, højt til loftet, natur og oplevelser i det fri. Det er med til at gøre Lolland til den kommune med flest turister i Region Sjælland. Samtidig tiltrækker Lolland besøgende fra mange nationer, der står overfor at omstille og udvikle deres energisystemer og -løsninger. De søger inspiration og samarbejde og efterspørger vores know-how.

Turisme i toppen

En tur i toppen af en vindmølle, særlige sti- og informationsruter eller hvad med at se jorden fra universet?
Ren Energi Lolland vil udvide de eksisterende turisttilbud. Det skal være muligt at opleve energi- og klimaløsninger helt tæt på. Vi skal styrke og synliggøre den bæredygtighed, der allerede er en del af flere af øens turist- og fødevarebrands. På den måde kan vi udvikle oplevelsesøkonomien lokalt på Lolland, samtidig med at vi lever op til de forventninger moderne turister har til bæredygtighed.

Vi ønsker at skabe Living Labs flere steder på Lolland, så du som turist kan komme nærmere på fortællingen om, hvordan solens varme kan blive til energi via solceller, hvordan spildevand renses, før vi sender det ud i naturen igen eller hvilke tiltag du selv kan gøre i din bolig eller i din virksomhed for at vælge nye løsninger indenfor varme eller lys
Job og vækstskabelse er målet – turisme er vejen dertil

Nye faciliteter, tilbud og services er vores mål. Ren Energi Lolland arbejder for at styrke den nuværende turistbranche, samtidig med at vi udvikler nye grene. Og når erhvervsdelegationer og offentlige myndigheder gæster Greater Copenhagen, skal Ren Energi Lolland samarbejdet sikre os, at flere delegationer kommer en tur forbi Lolland. Og hvad end turisterne kommer i jakkesæt eller shorts, så skal der være en seng klar til dem og et godt måltid mad.

Vil du være med til at udvikle energiturismen på Lolland?

Kontakt Marie Louise Friderichsen

Sov i en ombygget vindmølle 15 meter overjorden med fri udsigt til stjerner og natur. Det kan snart blive en realitet på Lolland, hvor HOFOR har doneret tre vindmøller til undervisnings- og overnatningsformål.

100 studerende fra DTU skiftede tidligere på året skolebænk og tavleundervisning ud med gode eksempler på grøn omstilling fra den virkelige verden. Og dem fandt de her på Lolland.