Konference: Energipark på Lolland

Globale udfordringer kræver lokale handlinger. Det gælder på tværs af brancher, fagområder og kommunegrænser. Særligt energiområdet gennemgår markante forandringer netop nu. Forandringer som kræver, at vi ændrer det samfund, vi kender i dag. Men forandringer betyder også nye muligheder –muligheder for at skabe nye virksomheder eller nye forretningsområder.
Gate 21 og Energy Cluster Denmark inviterer derfor til en arrangementsrække, der forsøger at løse globale problemstillinger på energiområdet med lokale handlinger. Vi fokuserer på nye områder som termonet, energiøer og energiparker –hvor en række energianlæg samles for et sted for at undgå gene af lokalbefolkning og sikre skala –og vi matcher lokal, offentlig efterspørgsel med lokale virksomheder. Få den nyeste viden fra energiområdet, og vær med til at transformere den til lokale forandringer. Du er hermed inviteret.
Solcelleanlæg, biogasanlæg, PtX-anlæg og landvindmøller. Den grønne omstillings mange komponenter står i kø for at blive sat op over hele landet. Og Lolland er ingen undtagelse for de grønne ambitioner. Hertil er der ingen ny vedvarende energi uden et stærkt erhvervsliv, interesserede investorer og lokal opbakning til at realisere visionerne. Spørgsmålet er derfor, hvordan Lolland kan gøre det attraktivt for virksomheder i at lave forretning og investere på energiøen Lolland. Og kan en energipark være en del af løsningen?

Program

11:30 – 12:00 Ankomst og frokost
Moderator for dagen: Jesper Zølck, Journalist og TV-vært

12:00 Velkomst
v/ Sofus Rex, Direktør i Gate 21

12:10 Lollands grønne potentiale
v/ Holger Schou Rasmussen, Borgmester i Lolland Kommune

12:25 Etablering af en energipark på Lolland – præsentation af ny analyse
v/ Mikkel Kany Strunge, Energy Engineer i Sweco og Andreas Nørklit Christiansen, Consultant i Sweco

12:55 Inspiration til en grøn cirkulær energipark – Greenlab Skive
v/ Anders Bøje Larsen, Green Lab Skive

13:20 Pause

13:35 Samtale: Energipark, sektorkobling og fleksibilitetsydelser – nye forretningsmuligheder?
v/ Joachim Steenstrup, Head of Public Affairs, Eurowind Energy | Thomas Dalgas Fechtenburg, Senioringeniør i Systemydelser, Energinet & Christian van Maarschalkerweerd, Lead Strategy Analyst i Cerius-Radius | Eva Ravn Nielsen, Chefrådgiver – Power-to-X i Rambøll

14:30 Fra vision til lokal udvikling – hvad står i vejen, og hvordan kommer vi videre?
v/ Rikke Jensen, Direktør Lolland Kommune i samtale med Ole Alm, Udviklingschef i Andel, Emil Vikjær Andresen, Head of Power-to-X i European Energy og Stine Grønnemose, Næstformand Dansk Industri Lolland-Falster og CEO Alfa Laval Nakskov

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *