Energiformidling

Lollands Energisystem

Lollands Energisystem – Se og beregn produktion og forbrug på vores interaktive platform. Prøv den via linket!

Formidling af viden

Er du nysgerrig efter at høre mere om energiomstillingen på Lolland? Så er du meget velkommen til at komme forbi vores besøgscenter i den gamle saftstation i Horslunde.

Her kan du gå på opdagelse i alle de former for vedvarende energi, som skal være en del af vores energisystem i fremtiden i stedet for fossile brændsler. Vores energiformidler viser gerne rundt og fortæller om Lollands udvikling inden for energi.

Den el vi producerer på og omkring Lolland kan vi udnytte på forskellig vis. Vi kan anvende den med det samme til strøm, varme eller transport. Vi kan også vælge at lagre den på batterier, som brændsler eller i varmelagre. Mulighederne er mange. Besøg udstillingen i Saften og lær mere om de vedvarende energisystemer.

Skoletjeneste

Vi er i fuld sving med at etablere en skoletjeneste, så elever fra 6. kl. og op kan bruge information om Lollands energiomstilling i deres undervisning. Hvis du er lærer og er interesseret i at høre mere om skoletjenesten, når den er klar, kan du skrive til sekretariatsleder Tim Tannhof på tim.nikolaj.tannhof@gate21.dk. Så skriver vi til dig, når vi har forløbet på plads.

Praktiske informationer

Åbningstider:


Ulige uger:

Mandag kl. 11-16
Torsdag kl. 11-16
Fredag kl. 10-15
Lørdag kl. 10-15

Lige uger:

Mandag kl. 11-16
Torsdag kl. 11-16
Fredag kl. 10-15

 

Adressen er: Nordlundevej 6B, 4913 Horslunde.

Vi har en Clever-elbiloplader på parkeringspladsen og bussen holder lige foran vores dør ved busstoppested Horslunde Station.

Kontakt energiformidler Christian Pedersen på christian.pedersen@gate21.dk