Få indblik i fremtidens energi- og ressourcesystem

Vores energisystem bliver mere og mere grønt, men det bliver ikke mindre komplekst. Vi skal finde måder, vi kan lagre den vedvarende energi til de overskyede og vindstille dage, vi skal finde alternative brændsler til vores skibe og fly, og vi skal passe på vores knappe ressourcer ved at tænke i cirkulære ressourcestrømme. 

Et fremtidig energi- og ressourcesystem som primært er baseret på vedvarende energikilder er derfor en kompleks størrelse – også hvad angår formidling. Derfor har vi i Ren Energi Lolland skabt et interaktiv værktøj, hvor man kan gå på opdagelse i de forskellige ressourcer, processer og energikilder.

Værktøjet er udviklet til vores udstilling i Horslunde, men findes også her på siden i en onlineversion. Vi håber, det kan inspirere og fascinere, uanset om du er privatperson, klimamedarbejder eller noget helt tredje. 

Vi har haft mange gode diskussioner og overvejelser i forbindelse med udviklingen, og vi er fuldt ud bevidst om, at værktøjet ikke giver et udtømmende billede af alle de potentielle ressourcestrømme, der kan være i tilknytning til energisystemet. Der vil således altid være nogle valg og fravalg, når man prøver at lave en model, der rummer  – ikke det hele – men det meste. Så hvis du har kommentarer, så hører vi meget gerne fra dig.